Vastauksia usein kysyttyin kysymykssin Bozita koiran - ja kissanruoista

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen info@bozita.se

MISSÄ BOZITA-KOIRANRUOKA JA -KISSANRUOKA VALMISTETAAN? 

Kaikki kuiva- ja märkäruokamme valmistellaan ja valmistetaan Länsi-Götanmaan ytimessä sijaitsevassa Vårgårdan kunnassa. Olemme valmistaneet koiran- ja kissanruokaa asiantuntevasti Vårgårdassa vuodesta 1903 lähtien. Työmme lähtökohtana toimii rakkaus koiria ja kissoja kohtaan.  

KÄYTETÄÄNKÖ BOZITA-TUOTTEISSA AINOASTAAN RUOTSALAISIA AINESOSIA? 

Koirien Bozita-märkäruoka, joka on nyt saatavilla sekä säilykkeenä että tetrapakkauksena, on 100-prosenttisesti RUOTSISSA ja ruotsalaisista ainesosista valmistettua koiranruokaa. Se on myös viljatonta ja sisältää 100-prosenttisesti eläinproteiinia. Olemme tästä hyvin ylpeitä. 

Pyrimme jatkuvasti käyttämään ruuassa mahdollisimman paljon ruotsalaisia ainesosia. Se on meille tärkeää. Joskus kuitenkin eriin ei ole saatavilla ruotsalaisia ainesosia. Tällöin ostamme toimittajilta, joiden kanssa olemme tehneet pitkään yhteistyötä. Valvomme yhteistyötämme jatkuvasti. Tämä koskee maissin ja riisin kaltaisia ainesosia.

KUULUUKO VALIKOIMAANNE VILJATTOMIA TUOTTEITA? 

Kyllä. Koirille tarkoitettu Bozita-märkäruoka on kokonaan viljatonta. Olemme myös tuoneet markkinoille kaksi viljatonta Robur-koiranruokatuotetta sekä uutuuksia Bozita -kissanruokavalikoimaan.

  • Bozita Robur Grain free Reindeer – viljaton porotuote
  • Bozita Robur Grain free Chicken (pieniä nappuloita sisältävä viljaton kanatuote pienille ja keskikokoisille koirille)
  • Bozita Single protein Grain free chicken – viljaton ja kanaa ainoana proteiininlähteenään sisältävä tuote 

ONKO KOIRANRUOKAVALIKOIMASSANNE TUOTTEITA, JOTKA ON TARKOITETTU IKÄÄNTYVILLE KOIRILLE? 

Uusi tuotteemme Bozita Robur -sarjassa on Bozita Robur Senior, joka sopii täysikasvuisille ja ikääntyville koirille, joiden aktiivisuustaso on normaali. Pakkaus sisältää erikoisainesosia, kuten MSM:ää (metyylisulfonyylimetaania), vihersimpukkaa, glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia. Lisäsimme tuotteeseen myös tauriinia, josta on apua ikääntyvän koiran sydämen toiminnalle. 

KOIRANI ON ALLERGINEN KANALLE. ONKO VALIKOIMISSANNE SOPIVAA TUOTETTA? 

Bozita Robur -tuotesarjaan kuuluu kaksi yksiproteiinista tuotetta, mikä tarkoittaa, että tuotteen proteiininlähteenä on käytetty vain yhtä eläinproteiinia, joko lammasta tai lohta.

  • Bozita Robur Single protein Salmon -lohituote
  • Bozita Robur Single protein Lamb -lammastuote 

KÄYTETÄÄNKÖ BOZITA-TUOTTEISSA TUOREITA AINESOSIA? 

Käytämme tuotteissamme sekä tuoreita että kuivia ainesosia.  Tiedämme, että tuore kana tekee ruoasta maistuvampaa ja parantaa samalla lemmikin ruoansulatusta. Tästä syystä olemme lisänneet useisiin kuivaruokatuotteisiimme entistä enemmän tuoretta kanaa. Robur-tuotesarjan tuotteet sisältävät suurimmaksi osaksi eläinproteiinia. Olemme tästä erittäin ylpeitä. 

ENTÄ ANTIBIOOTTIEN KÄYTTÖ? 

Antibioottien käyttöä on säännelty tarkasti ruotsalaisilla eläintiloilla vuodesta 1986 saakka. 

OVATKO TUOTTEET GMO-VAPAITA ELI LUONNONMUKAISIA?  

Toimittajiemme toimittamat ainesosat ovat sertifioidusti GMO-vapaita. 

MITÄ TARKOITATTE LUONNONMUKAISILLA AINESOSILLA? 

Luonnollisilla ainesosilla tarkoitamme, ettei ainesosia ole käsitelty millään sellaisella tavalla, joka muuttaisi niiden luonnollista laatua tai sisältöä ennen niiden saapumista tehtaallemme. Ainesosat eivät saa sisältää mitään keinotekoisia lisäaineita. Luonnonmukaisiksi ainesosiksi määrittelemämme ainesosat on merkitty ainesosaluetteloon *-merkillä.

MITÄ TARKOITATTE TARPEETTOMILLA LISÄAINEILLA? 

Teemme jatkuvasti töitä varmistaaksemme, että tuotteemme valmistetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Emme lisää ruokiin mitään tarpeettomia lisäaineita, kuten väriaineita. Koirien ja kissojen hyvinvoinnin takaamiseksi lisäämme ruokiin tarpeellisia vitamiineja ja mineraaleja. 

TIUKKA ELÄINSUOJELULAINSÄÄDÄNTÖ

Eläinten hyvinvointia koskevat määräykset ovat Ruotsissa EU-standardeja tiukemmat ja tiukimpien joukossa koko maailmassa. 

BSE-VAPAA MAA

Maailman eläintautijärjestön mukaan Ruotsi on yksi maailman ensimmäisistä BSE-vapaista maista.

ENTÄ KASVUHORMONIT?

Kasvuhormonien käyttö on Ruotsissa ehdottomasti kielletty.

KUULUUKO VALIKOIMAANNE VEHNÄTTÖMIÄ TUOTTEITA?

Kyllä. Kaikki Robur-sarjan tuotteet ovat gluteiinittomia. Lisäksi olemme tuoneet markkinoille viljattomia Robur-tuotteita. Koirille ja kissoille tarkoitetut Bozita-märkäruoat eivät sisällä vehnää. Myös kissojen Bozita Kitten -kuivaruokavalikoimaamme kuuluvat tuotteet ovat kokonaan vehnättömiä.

TARJOATTEKO TUOTTEILLENNE MAKUTAKUUN?

Ruokamme on valmistettu vain korkealaatuisimmista ainesosista. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, ettei koira tai kissa pidä tuotteidemme mausta, hyvitämme tuotteiden hinnan kokonaisuudessaan osana makuutakuutamme.

ENTÄ KESTÄVÄ KEHITYS?

Ympäristöasiat ja kestävään kehitykseen liittyvät seikat ovat meille tärkeitä. Koiran- ja kissanruokamme tulee olla valmistettu mahdollisimman kestävin menetelmin ja pienin ympäristövaikutuksin. Tästä syystä Vårgårdan toimitiloissamme käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Kaikki ruoanvalmistuksesta aiheutuneet jätteet muutetaan biokaasuksi. Myös kaikki ylijäämätuotteemme muutetaan biokaasuksi. Lisäksi käytämme sertifioidusti ympäristöystävällisiä kuljetuspalveluja.

Swedish natural quality

Haluatko tietää lisää koiranruoistamme?

Lue lisää